فلشکارتها که ابزارهای مطالعهای برای کمک به حفظ واژگان و دیگر موارد استفاده میشوند، برای زبانآموزانی که در حال مطالعه و یادگیری اطلاعات جدید هستند، مورد توجه هستند.
زیرا تکرار یک روش مطالعه کارآمد برای زبانآموزان ایجاد میکند. با این حال، حفظ ساده فلشکارتها به تنهایی ممکن است در هنگام تلاش برای حفظ اطلاعات جدید یا پیچیده کافی نباشد.
سباستین لایتنر، روزنامه نگار علمی آلمانی، روش مطالعهی فلشکارت به نام سیستم لایتنر را برای کمک به یادگیری موثرتر ایجاد کرد.
سیستم لایتنر از مفهوم تکرار فاصلهای استفاده میکند که رویکردی برای حفظ کردن بهتر است که از فواصل زمانی استفاده میکند. به جای قرار دادن اطلاعات در مغز شما در یک جلسه، تکرار فاصلهای، زبانآموزان را تشویق میکند تا در طول دورههای زمانی محتوا را یاد بگیرند. تحت سیستم لایتنر، زبانآموزان دورههای زمانی مختلفی را به مطالعه فلشکارتها و مفاهیم خاص بر اساس نیازها یا ترجیح خود یادگیرنده اختصاص میدهند.
برای شروع با سیستم لایتنر، باید سه کار انجام دهید:
– ایجاد فلشکارتهای الکترونیکی یا فیزیکی (یک کارت در هر مفهوم)
– نشانهگذاری سه تا پنج جعبه الکترونیکی یا فیزیکی با دورههای زمانی مطالعه (به عنوان مثال، جعبه 1 برای کارتهایی که هر روز بررسی میشوند)؛ جعبه 2 برای کارتهایی که یک روز در میان بررسی میشوند و غیره).
– زمان مطالعه خود را برای اهداف برنامهریزی شده به تقویم خود اضافه کنید.
سیستم لایتنر چگونه کار میکند؟
به منظور این مثال، ما از سه جعبه مطالعه با نامهای زیر استفاده خواهیم کرد:
جعبه 1: هر روز
جعبه 2: یک روز در میان
جعبه 3: یک بار در هفته
هر فلشکارت در جعبه 1 شروع خواهد شد. همانطور که به یک فلشکارت به درستی پاسخ میدهید، کارت را به جعبه 2 منتقل کنید. اگر به اشتباه به یک فلشکارت پاسخ دادید، کارت را در جعبه 1 قرار دهید. این روش را برای هر فلشکارت در جعبه 1 دنبال کنید. در پایان این دور، متوجه خواهید شد که برخی از مفاهیم در جعبه 1 باقی میمانند – به این معنی که این مفاهیم برای شما سختتر هستند و نیاز به مطالعه مکرر دارند.
از سوی دیگر، کارتهایی که به جعبه 2 رفتهاند، مفاهیمی هستند که شما با آنها بیشتر آشنا هستید، بنابراین مجبور نیستید آنها را به طور مکرر مطالعه کنید.
هر بار که یک کارت درست دریافت میکنید، آن را به جعبه بعدی منتقل میکنید. هر بار که یک کارت اشتباه دریافت میکنید، آن را به جعبه قبلی منتقل میکنید. هنگامی که مطالعه برای روز را به پایان رساندید، خواهید دید که کدام مفاهیم آنهایی هستند که باید بیشتر مطالعه کنید و کدام مفاهیم ممکن است فقط یک بار در هفته آنها را مطالعه کنید.
همان روش را در هر روز مطالعه دنبال کنید تا زمانی که تمام کارتهای شما به آخرین جعبه منتقل شوند. اگر معلوم شد که شما برخی از مفاهیم در جعبه 3 را فراموش کردهاید تا زمانی که روز مطالعه جعبهی ۳ فرا رسد، کارتها را به جعبه قبلی منتقل کنید. بسته به اینکه چگونه جعبههای خود را برچسب گذاری کردهاید و تقویم مطالعه خود را ایجاد کردهاید، میتوانید فقط یک جعبه فلشکارت را در روزهای خاص و چندین جعبه را در روزهای دیگر مطالعه کنید.
سیستم لایتنر تحریک مغزی را فراهم میکند که نمیتواند فقط با خواندن منفعلانه اطلاعات جدید یا پیچیده به دست آید. با پاسخ فعال به سوالات و یادآوری اطلاعاتی که مطالعه کردهایم، سیستم لایتنر به ما کمک میکند تا به اطلاعات ذخیره شده در اعماق خاطراتمان در مدت زمان طولانی دسترسی پیدا کنیم.
هنگامی که مغز ما مقدار زیادی از اطلاعات را در یک زمان مصرف میکند، میزان فراموش کردن اطلاعات برای هر مفهوم متفاوت است. اغلب، مغز ما نمیتواند تمام اطلاعات را در یک زمان پردازش کند، و این احتمال وجود دارد که ما اکثر مفاهیم را فراموش کنیم. همانطور که پیشتر اشاره شد، تمرکز سیستم لایتنر بر تکرار فاصلهای و یادآوری فعال اطلاعات به مغز ما اجازه میدهد تا اطلاعات را جذب کند و آن را به طور موثری پردازش کند.
برای برخی افراد، تغییر یک روش مطالعه آشنا ممکن است یک کار طاقت فرسا به نظر برسد. اما سیستم لایتنر اصول اصلی آشنای مطالعه فلشکارتها را حفظ میکند، در حالی که عناصر جدیدی را شامل مشود که سطح بالاتری از کارایی را امکان پذیر میکند. این که آیا شما در حال مطالعه برای امتحان، آموزش یک زبان جدید یا یادگیری یک سرگرمی جدید هستید، سیستم لایتنر میتواند به شما در دستیابی به اهداف یادگیری خود کمک کند.
در این مطلب سعی بر آن بود که شما را با یکی از موثرترین روشهای یادگیری فاصلهای تحت عنوان سیستم لایتنر آشنا کنیم. با تمرین و تکرار از این روش بهترین استفاده را کنید تا بتوانید دامنه لغات خود را گستردهتر کنید.
زبان رو بهصورت ساده، روان و کاربردی همراه با فان و سرگرمی یاد بگیر.