برای آن که بتوانید در آزمون آیلتس شرکت کرده و نمره بالایی کسب کنید، نیازمند یک برنامهریزی دقیق هستید. این برنامه ریزی باید بر اساس سطح مهارت و تسلط شما در زبان انگلیسی تنظیم شود. به همین علت افرادی که قصد برنامهریزی برای گرفتن نمره ٧ به بالا در آزمون آیلتس را دارند، باید ابتدا در یک آزمون تستی مشابه آیلتس شرکت کنند. نمرهای که فرد از هر مهارت در آزمون تستی کسب میکند، تعیین کننده روش برنامه ریزی برای خواندن آیلتس است. با ما همراه باشید تا شما را با بهترین روش برنامهریزی برای خواندن آیلتس آشنا کنیم.
قبل از آن که تاریخ شرکت در آزمون آیلتس را تعیین کنید، باید بدانید چه مدت زمان نیاز دارید تا سطح مهارت خود را افزایش دهید. شاید برای آن که مدرک زبان آیلتس خود را دریافت کنید محدودیت زمانی دارید. اما باید بدانید اگر سطح مهارت زبان انگلیسی شما پایین باشد و نیاز به زمان بیشتری برای مطالعه و آموزش داشته باشید، شرکت زودهنگام در آزمون بیهوده است.
بگذارید با یک مثال این موضوع را برای شما شفافتر کنیم. اگر سطح تسلط شما در هر یک از مهارتهای آیلتس به طور متوسط ۵ باشد، حداقل ۶ ماه باید به صورت فشرده مطالعه کنید تا بتوانید نمره ٧ را در آیلتس کسب کنید. شاید فکر کنید این یک ایده بیپایه است که از سمت ما بیان میشود. اما باید بگوییم این نظر، بر اساس نظر سازمان آیلتس است. سازمان آیلتس معتقد است اگر یک داوطلب قصد داشته باشد یک نمره بالاتر از نسبت به سطح فعلی خود در این آزمون دریافت کند، حداقل ٣ ماه باید صرف مطالعه و تمرین زبان انگلیسی برای آزمون کند.
خب پس از این قسمت آموختیم قبل از شروع به مطالعه و تمرین، ابتدا باید فرصت مطالعاتی خود را تعیین کنیم. به این ترتیب میتوانیم به صورت هدفمند شروع به آمادگی در آزمون آیلتس کنیم.
این گام اول برای شروع است، اما بعد از تعیین فرصت مطالعاتی چگونه باید برنامه تمرین و آموزش خود را تنظیم کنیم؟ این موضوعی است که در ادامه به آن میپردازیم.
در گام اول به جای آن که برای چند ماه (مثلا ۶ ماه) به صورت یکجا و فشرده برنامهریزی کنید، برای یک هفته برنامه تنظیم کنید. نوشتن برنامه چند ماهه از چند جنبه ایراد دارد. ممکن است در طول هفته به مشکلاتی برخورد کنید و مدت زمان مطالعاتی و تمرین شما کاهش پیدا کند. یا بعد از برنامهریزی متوجه شوید این حجم از مطالعه و آموزش برای شما بسیار سنگین است و اصلا علاقهای به این سبک مطالعه ندارید.
در این حال شما وقت زیادی را صرف تنظیم برنامه چندماهه کردهاید و باید مجدد شروع به برنامهریزی کنید. این کار به جز اتلاف وقت و خستگی، برای شما چیز دیگری به همراه ندارد.
خب پس به این نتیجه رسیدیم که ابتدا برای یک هفته برنامهریزی کنیم و در پایان میزان پیشرفت و توانمندی و علاقه خود را نسبت به این برنامه بررسی کنیم.
در برنامه هفتگی خود باید برای تمرین و خواندن هر چهار مهارت آیلتس یعنی اسپیکینگ، رایتینگ، لیسنینگ و ریدینگ زمان تعیین کنید. اگر نمیدانید چطور آنها را تمرین کنید و چه منابعی را برای خواندن آیلتس انتخاب کنید به شما پیشنهاد میکنیم دیگر مقالههای ما را بخوانید.
مقالههای: بهترین روش یادگیری سریع زبان انگلیسی بصورت اصولی +دانلود منابع، بهترین روش برای یادگیری و آمادگی آزمون آیلتس در منزل (تجربه ۹ ساله)، بهترین ترفندهای گرفتن نمره عالی در رایتینگ آیلتس (تجربه ۱۴ ساله)، برای آزمون آیلتس چه بخوانیم و چگونه کاملا آماده شویم؟ (طبق جدیدترین تغییرات) و بهترین اپلیکیشن ها و نرم افزارهای یادگیری زبان از صفر، به شما در این زمینه کمک میکند.
در برنامه مطالعاتی خود باید برای ١- خواندن استراتژیها و تکنیکهای خاص برای آیلتس و ٢- آموزش زبان انگلیسی پیشرفته، به طور مساوی وقت بگذارید. برخی افراد آموزش زبان انگلیسی خودآموز و برخی دیگر آموزش زبان انگلیسی آنلاین را برای ارتقای دانش خود انتخاب میکنند. این موضوع به زمانی که دارید و نوع توانمندی خودتان بستگی دارد. مهم این است که در کنار آن بر روی استراتژیها و تکنیک های آیلتس وقت بگذارید.
ممکن است به دلیل محدودیتهایی که دارید فقط روزی ١ تا ٢ ساعت را صرف مطالعه کنید. این مدت زمان برای آماده کردن خودتان جهت شرکت در آزمون آیلتس بسیار کم است. از طرف دیگر مدت زمان مطالعه روزانه نباید بیش از حد باشد، چرا که باعث خستگی و کاهش یادگیری میشود. بهترین مدت زمان برای مطالعه و آموزش زبان انگلیسی حرفه ای در روز، ۴ ساعت است.
مطالعه طولانی و بدون استراحت، باعث خستگی میشود. ممکن است در مدت زمان طولانی باعث دلزدگی شما از زبان و عدم تمایل به ادامه مطالعه روزانه شود. پس بهتر است در میان ساعات مطالعه خود، یک فرصت کوتاهی استراحت کنید تا مغزتان در بین حملات شدید اطلاعات جدید و فراوان، نفسی تازه کند! توصیه میشود بیشتر از دو ساعت بدون وقفه صرف مطالعه نکنید. در زمان استراحت کارهای تفننی مانند گوش دادن به موزیک، پیادهروی، ورزش و هر کاری که باعث تجدید انرژی شما میشود را انجام دهید.
بعد از استراحت، با انرژی مضاعف میتوانید به مطالعه خود ادامه دهید و راحتتر نکات را یاد بگیرید.
به شما پیشنهاد میشود برای تمرین هر یک از مهارتهای زبان، حداقل یک ساعت وقت بگذارید. ممکن است قصد خواندن یک مقاله را داشته باشید. خواندن مقاله به ارتقای مهارتهای ریدینگ، رایتینگ و اسپیکینگ شما کمک میکند. اما اگر الان هدفتان تمرین یک یا دو ساعته بر روی مهارت رایتینگ است، فقط بر روی آن تمرکز کنید. سعی کنید مقاله را خلاصه کنید یا به سوالات درک مطلب پاسخ دهید. انجام چند کار به صورت همزمان باعث حواسپرتی و کاهش راندمان شما میشود.
در روزهای نزدیک به آزمون، باید سبک مطالعه خود را تغییر دهید و دیگر همانند ماههای قبل مطالعه نکنید. بهترین کارها برای این بازه زمانی انجام موارد زیر است:
در این مقاله با نحوه برنامهریزی برای آزمون آیلتس آشنا شدهاید. اگر تازه شروع به آموزش زبان انگلیسی از حروف الفبا کردهاید، باید بدانید مسیر طولانی تا رسیدن به مهارت آیلتس دارید. تنها چیزی که باعث پیشرفت و ارتقای شما میشود، پشتکار فراوان است. اگر در مورد برنامهریزی برای خواندن آیلتس سوالی دارید خوشحال میشویم آن را با ما به اشتراک بگذارید تا کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.
زبان رو بهصورت ساده، روان و کاربردی همراه با فان و سرگرمی یاد بگیر.