توربو، جدیدترین روش برای یادگیری زبان بدون نياز به كتاب و جزوه، از مبتدی تا پیشرفته مناسب برای همه افراد در همه سنین
آموزش زبان انگلیسی

  • انگلیش توربو
  • ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
  • ۱۰ دقیقه
  • ۰ دیدگاه
فهرست مطالب

    راهنمای آمادگی برای آزمون آیلتس در منزل | Self study for IELTS

    شما هم قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارید ولی به دلیل مشکلات متعدد نمی‌توانید در کلاس‌های آمادگی این آزمون شرکت کنید؟ حتما از خیلی افراد شنیده‌اید برای آن که بتوان در این آزمون شرکت کرد باید دوره‌ها و کلاس‌های متعددی را بگذرانید. این جمله باعث می‌شود فکر کنید کلید موفقیت در آزمون آیلتس فقط شرکت در کلاس است، اما اینگونه نیست. درست است که کلاس‌ها به پیشرفت در یادگیری زبان کمک می‌کنند، اما آن‌ها تنها نقش جزئی در آمادگی افراد برای این آزمون را دارند. بسیاری از افرادی که در آزمون آیلتس شرکت کرده و نمره قبولی کسب کردند، با برنامه‌ریزی دقیق و تمرین بسیار موفق به این کار شدند. بنابراین می‌توان گفت کلید موفقیت در آزمون آیلتس یک برنامه‌ریزی دقیق و تمرین منظم است. در این محتوا می‌خواهیم به شما نکات و تمرین‌های ویژه‌ای را معرفی کنیم که پیشنهاد بهترین معلم‌های آموزش زبان برای آمادگی در آیلتس است. با قرار دادن این تمرین‌ها در برنامه روزانه خود می‌توانید در آزمون آیلتس نمره قبولی را کسب کنید. پس با ما همراه باشید.

    ساختار آزمون آیلتس را بشناسید و طبق آن برنامه‌ریزی کنید

    اگر در مورد ساختار آزمون آیلتس اطلاعات کاملی ندارید، می‌توانید مقاله‌های ما را که به طور کامل در مورد این آزمون شرح داده شده را بخوانید.

    با آشنایی ساختار آزمون آیلتس، متوجه می‌شوید که باید برای تقویت چهار مهارت آیلتس، به صورت دقیق برنامه‌ریزی کنید. ۴ مهارت آیلتس عبارتند از: ریدینگ، لیسنینگ، اسپیکینگ و رایتینگ.

    اما قبل از شروع به برنامه‌ریزی کمی صبر کنید. در این آزمون باید یک مهارت دیگری داشته باشید که بر تمام آن‌ها اولویت دارد: مهارت مدیریت زمان.

    برنامه‌ریزی باید طبق سطح تسلط شما بر زبان انگلیسی باشد. حتما در دیگر مقاله‌ها در این رابطه خوانده‌اید که برای تسلط کامل بر آزمون، باید نمونه سوال‌های زیادی را حل کرده و در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنید. ما این راهکار را رد نمی‌کنیم. مسلما این کار در قبولی افراد تاثیرگذار است. اما اگر در ابتدا یا میانه راه آموزش زبان هستید، هنوز برای انجام این کار زود است. بسیاری از افراد بدون آنکه تمرین‌های پیش زمینه برای آمادگی آیلتس را انجام داده باشند به سراغ نمونه سوال‌ها و آزمون‌های آزمایشی می‌روند. این باعث می‌شود فرد در میان حجم انبوهی از اطلاعات قرار بگیرد و سردرگم و در نهایت ناامید شود.

    ابتدا باید با انجام تمرین‌های روزانه، موارد پیش‌نیاز برای آمادگی در آزمون را یاد بگیرید. سپس با انجام تمرین‌های مختلف، به صورت پله به پله مهارت‌های مختلف و از همه مهم‌تر مهارت مدیریت زمان خود را ارتقا دهید.

    انواع سوالات آیلتس را بخوانید، بدون آن که پاسخ دهید

    برای تسلط کامل به آزمون آیلتس، سوالات آن را بخوانید. حتی می‌توانید به آن جواب ندهید. متن ریدینگ را بخوانید، به صوت لیسنینگ گوش دهید بدون آن که به سوالات پاسخ دهید. بدین ترتیب با چارچوب و نوع سوالات این آزمون آشنا می‌شوید. البته اگر مایل بودید به سوالات آن پاسخ دهید، اما این کار در ابتدای گذراندن دوره یادگیری به شما توصیه نمی‌شود.

    با گوش دادن مداوم به لیسنینگ آیلتس، با گویش و لهجه‌ای که در آزمون استفاده می‌شود آشنا خواهید شد. اگر به مدت یک ماه در کنار دیگر تمرین‌های خود به لیسنینگ آیلتس گوش دهید، کم کم کلمات مهم را تشخیص می‌دهید و مهارتتان در لیسنینگ ارتقا پیدا می‌کند.

    تمرین کنید و به برنامه تمرین روزانه خود پایبند باشید

    موفق شدن در آزمون آیلتس فقط با بسیار تمرین کردن به دست می‌آید. در برنامه ریزی روزانه خود، مدت زمان مشخصی را به تمرین کردن اختصاص دهید و سعی کنید به آن پایبند باشید. مدت زمان تمرین روزانه به میزان وقت آزاد خودتان بستگی دارد. اما سعی کنید این زمان نه خیلی کم باشد که نتوانید از آن نتیجه‌ای بگیرید و نه خیلی زیاد باشد که باعث خستگی و دلزدگی شما شود.

    به جز خواندن کتاب آموزشی و حل تمرین‌های آن، راهکارهای مختلف دیگری برای تمرین ارتقای هر یک از 4 مهارت آیلتس وجود دارد که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم. قبل از آن، یک نکته طلایی درباره تمرین کردن وجود دارد که کلید موفقیت شما در آزمون آیلتس به شمار می‌رود.

    تمرین‌هایی که برای افزایش یکی از مهارت‌های زبان انجام می‌دهید، به ارتقای بقیه مهارت‌ها کمک می‌کند. به عنوان مثال، متن‌های مقاله‌ها و اخبارهایی که به عنوان تمرین ریدینگ می‌خوانید، به شما کمک می‌کند تا با مباحث مختلف آشنا شوید و در صورتی که نیاز باشد در رایتینگ خود استفاده کنید. همچنین در هنگام خواندن متن‌ها با کلمات جدید و لغاتی که هم‌معنی کلماتی که آموخته‌اید مواجه می‌شوید. با یادداشت کردن و استفاده از آن‌ها در رایتینگ و اسپیکینگ، دایره لغات خود را افزایش خواهید داد.

    این نکته را بیان کردیم تا در هنگام انجام تمرین برای پیشرفت یک مهارت، به نکات مختلف آن دقت کنید و از آن برای ارتقای مهارت‌های دیگر استفاده کنید.

    برنامه‌ریزی برای تمرین مهارت ریدینگ

    برای آن که مهارت ریدینگ خود را افزایش دهید، باید متن‌ها مختلف از حوزه‌های گوناگون را بخوانید. اگر جستجو کنید با لیست بلندی از کتاب‌های مهارت ریدینگ مواجه می‌شوید. مطمئنا زمان کافی و توان خواندن این حجم از کتاب‌ها را ندارید. در صورتی که قصد خرید کتاب دارید، یک یا دو کتاب مهارت ریدینگ که توسط اساتید مطرح تایید شده است را تهیه کنید. اما به جز کتاب راه‌های دیگری هم برای تقویت مهارت ریدینگ در آیلتس است.

    خواندن مجلات:

    مجله‌های مختلف خارجی در اینترنت وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را بخوانید. چون محتوای امتحان آیلتس بیشتر در حوزه آکادمیک و مسائل روزمره است، سعی کنید مجله‌های این حوزه را بخوانید. نمونه‌ای از این مجله‌ها عبارتند از: مجله BBC و مجله The Economist.

    در هنگام خواندن این مجله‌ها لغات جدیدی که یاد می‌گیرید را یادداشت کرده و از آن در تمرین‌های رایتینگ و اسپیکینگ خود استفاده کنید. بسیاری از این کلمات ممکن است هم معنی لغاتی باشد که معنی آن‌ها را می‌دانید. لغات هم معنی را در کنار هم بنویسید و در نوشتن یک متن یا یک گفتگو آن‌ها را به کار ببرید. به عنوان مثال به جای آن که در متن خودتان، چندین بار از کلمه Improve استفاده کنید، می‌توانید کلمه‌های Enhance, Upgrade و Refine را به کار ببرید.

    علاوه بر آن که خواندن مجله‌ها در ریدینگ، تلفظ و یادگیری لغات بیشتر کمک می‌کند، شما را با تحلیل‌ها و موضوعات مختلف آشنا می‌کند. این موضوع باعث افزایش مهارت رایتینگ شما می‌شود.

     

    برنامه‌ریزی برای تمرین مهارت اسپیکینگ

    برای تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس، باید تمرین کنید درباره موضوعات مختلف به مدت ١٠ دقیقه صحبت کنید. 

    نرم‌افزارهای تمرین اسپیکینگ

    نرم‌افزارهای مختلفی برای تمرین مهارت اسپیکینگ وجود دارد. این نرم‌افزارها به کمک هوش مصنوعی، تلفظ کلمات شما را بررسی و در صورت اشتباه بودن آن را بیان می‌کنند. 

    تهیه پکیج‌های اسپیکینگ

    علاوه بر این نرم‌افزارها شما می‌توانید پکیج‌های اسپیکینگ سایت توربو که توسط اساتید با تجربه آموزش داده می‌شود را خریداری کرده و در منزل تمرین کنید.

    سخنرانی درباره مقالاتی که خوانده‌اید

     یکی دیگر از راه‌های تقویت مهارت اسپیکینگ آیلتس، صحبت کردن درباره مجلات و مقالاتی است که برای تمرین ریدینگ خود خوانده‌اید. به مدت چند دقیقه درباره موضوع آن و نظرات خودتان در رابطه با این موضوع صحبت کنید. در سخنرانی خود سعی کنید لغات مختلف و جدید و همچنین لغات هم‌معنی را به کار ببرید. در هنگام سخنرانی صدای خود را ضبط کرده و سپس به آن گوش دهید. غلط‌های خود را پیدا کرده و آن‌ها را یادداشت کنید تا در تمرین بعدی آن را تکرار نکنید. شما می‌توانید صدای ضبط شده خود را برای یک معلم یا یک فرد باتجربه در حوزه زبان انگلیسی پخش کنید تا به کمک او ایرادات خود را متوجه شوید.

    تماشای سخنرانی‌های مختلف

    در یوتیوب می‌توانید سخنرانی‌های متعددی در حوزه اقتصادی، اجتماعی و آکادمیک پیدا کنید. گوش دادن به سخنرانی‌های TED یکی از بهترین تمرین‌های آیلتس به شمار می‌رود که می‌تواند هم زمان باعث افزایش دامنه لغات، تقویت مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ شود.

    برنامه‌ریزی برای تمرین مهارت لیسنینگ

    بخش لیسنینگ برای افراد بسیاری پرچالش است. شما باید در تمرین‌های خود به گوش دادن انواع لهجه‌های انگلیسی عادت کنید. آزمون آیلتس، سه لهجه را پوشش می‌دهد، آمریکای شمالی، بریتانیایی و استرالیایی. در تمرین‌های لیسنینگ، علاوه بر گوش دادن به لهجه‌های مختلف، باید دقت و تمرکز خود را افزایش دهید تا با یکبار شنیدن، کلمات مهم سخنرانی و محور آن را کامل درک کنید.

    همانطور که در ابتدا بیان کردیم، خواندن و گوش دادن به سوالات آیلتس را در تمرین‌های خود قرار دهید. این کار باعث می‌شود با موضوعاتی که بیشتر در آزمون به آن پرداخته می‌شود آشنا شوید و بدانید برای پاسخگویی به سوالات لیسنینگ به چه نکاتی باید دقت کنید.

    شنیدن سخنرانی‌های TED و پادکست‌های انگلیسی زبان از انواع تمرین‌هایی است که برای تقویت این مهارت می‌‌توانید استفاده کنید.

    برنامه‌ریزی برای تمرین مهارت رایتینگ

    برای تقویت مهارت رایتینگ باید بر روی دو محور متمرکز شوید: گرامر و دامنه لغات. در نظر داشته باشید افزایش دانش در رابطه با گرامر و دامنه لغات برای سه مهارت دیگر نیز الزامی است. بنابراین در برنامه روزانه خود ساعاتی را به یاد گرفتن گرامر جدید، مرور گرامرهای قبلی و خواندن لغات اختصاص دهید. به این وسیله پایه مهارت زبان شما تقویت می‌شود.

    در رایتینگ آیلتس آکادمیک، باید یک نمودار یا جدول را تحلیل کنید و در مورد آن متن بنویسید. مجله The Economist نیز قسمتی درباره تحلیل جدول و نمودارها دارد. این قسمت به شما کمک می‌کند تا یاد بگیرید چگونه یک نمودار را تحلیل و بررسی کنید. از نمودارهای این مجله استفاده کرده و یک متن در رابطه با آن بنویسید. نکاتی که در هنگام تحلیل یک نمودار باید در نظر بگیرید عبارتند از:

    ١- هدف از جدول یا نمودار داده شده چیست؟

    ٢- متوجه شوید کدام بخش از اطلاعات داده شده مهم است.

    ٣- اطلاعات منابعی که به شما داده شده را مقایسه کنید.

    ۴- بالاترین و کمترین مقدار داده جدول یا نمودار را توصیف کنید.

    بعد از در نظر گرفتن این موارد باید، یک استراتژی و ایده در ذهن خود خلق کنید و سپس طبق الگوی نوشتاری آن را بنویسید.

    سرعت حل تمرین‌های خود را بهبود ببخشید

    نکته مهمی که در آزمون آیلتس وجود دارد، محدود بودن زمان در هر بخش است. اگر در ابتدای راه آموزش هستید، نیاز نیست در هنگام تمرین بر روی محدودیت زمانی کار کنید. اما با گذشت زمان و پیشرفت کردن در مهارت‌های زبان، باید مدت زمانی که برای حل تمرین یک رایتینگ، ریدینگ، اسپیکینگ یا لیسنینگ می‌گذارید را به دست آورید. سپس تلاش به کم کردن زمان و رساندن آن به محدوده زمانی آیلتس کنید.

    از آزمون‌های مشابه و نمونه سوالات آیلتس استفاده کنید و با پاسخگویی به آن‌ها در محدوده زمانی تعیین شده، تسلط خود را بر روی آزمون آیلتس افزایش دهید.

    در این مقاله ما به شما راهکار و نکات مهمی که برای خواندن آیلتس در منزل، باید در برنامه خود قرار دهید را بیان کردیم. سایت توربو انواع پکیج‌های مختلف برای تقویت هریک از چهار مهارت زبان را در اختیار شما قرار می‌دهد. در این پکیج‌ها نکات مهم توسط اساتید با تجربه به شما آموخته می‌شود و به یادگیری شما در زبان انگلیسی سرعت می‌بخشد.

    اگر درباره برنامه‌ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس تجربه یا سوالی دارید، آن را با ما به اشتراک بگذارید تا پاسخگوی شما باشیم.

    اشتراک گذاری مقاله در شبکه‌های اجتماعی

    میزان رضایت کاربران از این مقاله
    میزان رضایت کاربران از این مقاله
    Rate this post

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *