توربو، جدیدترین روش برای یادگیری زبان بدون نياز به كتاب و جزوه، از مبتدی تا پیشرفته مناسب برای همه افراد در همه سنین
آموزش زبان انگلیسی

  • انگلیش توربو
  • ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
  • ۱۰ دقیقه
  • ۰ دیدگاه
فهرست مطالب

    10 روش برتر آموزش زبان انگلیسی | معرفی متدهای تدریس زبان

    روش‌ها و تکنیک‌های زیادی برای تدریس زبان وجود دارد و هر مدرس از روش خاص خود برای آموزش و تدریس زبان انگلیسی استفاده می‌کند. هرکدام از این روش‌ها ممکن است با مزایا و معایب خاص خود همراه باشند. به همین دلیل ما در این مطلب تصمیم داریم شما را با 10 مورد از بهترین روش‌های آموزش زبان انگلیسی آشنا کنیم. شما می‌توانید با هر کدام از این متدهای آموزشی یا حتی ترکیبی از آن‌ها برای یادگیری زبان پیش بروید. همراه ما باشید!

    روش تدریس GTM

    10 روش برتر آموزش زبان انگلیسی | معرفی متدهای تدریس زبان

    روش GTM مخفف شده عبارت Grammar Translation Method است و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین روش‌های تدریس زبان انگلیسی شناخته می‌شود. باید بدانید که هر روش آموزش و تدریس ابداع شده برای زبان انگلیسی، هدف خاصی را دنبال می‌کند و طبق همین هدف‌ها، تکنیک‌های لازم تدوین می‌شوند.

    هدف اصلی از این روش، بالا بردن درک خواندن و نوشتن کارآموز است، اما به طور اختصاصی بر روی توانایی برقراری ارتباط به صورت کلامی و شنیداری کار نمی‌شود. به عبارت دیگر، در روش GTM هیچ تاکیدی بر روی مهارت‌های شنیداری، تلفظی و کلامی وجود ندارد.

    در بیشتر موارد، افراد از طریق خواندن متون انگلیسی، می‌توانند آن را به زبان مادری ترجمه یا درک کنند. حفظ ساختار‌های گرامری و فرمول‌وار، یک جزء جدایی ناپذیر از این روش است. از همین رو معمولاً از زبان‌آموز انتظار می‌رود که تعداد بسیار زیادی از کلمات را خارج از بستر مفهومی به خاطر بسپارند و معادل زبان مادری این کلمات را نیز بدانند.

    در گذشته این روش را در مدارس ابتدایی و راهنمایی، برای آموزش دانش آموز‌ها به کار می‌بردند. اما اکنون این روش منسوخ شده و دیگر از آن استفاده نمی‌کنند؛ چراکه علاوه بر خواندن و نوشتن زبان انگلیسی، مهارت شنیداری و صحبت کردن نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.

    روش مستقیم یا Direct method

    10 روش برتر آموزش زبان انگلیسی | معرفی متدهای تدریس زبان

    روش مستقیم یا DM، مانند روش قبلی است و به عنوان نسخه بروز شده GTM شناخته می‌شود. تفاوت روش DM با GTM در این است که هیچ نوع ترجمه‌ای به زبان مادری در آن وجود ندارد. در این صورت آموزش دهنده برای آموزش زبان انگلیسی به روش مستقیم، باید تنها با استفاده از زبان دوم و همچنین روش توضیح و نمایش مطلب، تمامی نکات را به زبان‌آموز، آموزش دهد. از همین رو آموزش دهنده زمان تدریس می‌تواند از تصاویر و عکس‌هایی استفاده کند و این کار یک زحمت مضاعف را به گردن آموزش دهنده می‌اندازد.

    با توجه به این توضیحات، در نهایت باید بدانید که صحبت به زبان مادری، در این روش آموزشی مجاز نیست. در روش مستقیم یا DM، زمان تدریس زبان انگلیسی، هیچ گونه ترجمه‌ای صورت نمی‌گیرد. امروزه به دلیل تنوع بسیار کم و عدم استفاده از نکات و مطالب روان شناختی، روش مستقیم کاربرد چندانی ندارد و به عنوان یک روش مفید برای آموزش زبان انگلیسی شناخته نمی‌شود.

    روش شنیداری یا Audio lingual method

    روش شنیداری نیز یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای آموزش زبان انگلیسی است که در زمان جنگ جهانی دوم اختراع شد. معمولاً از این روش برای تدریس زبان انگلیسی به سربازان استفاده می‌کردند تا بتوانند به راحتی پیغام‌های محرمانه و جنگی را بخوانند و رمز گشایی کنند. روش شنیداری ترکیبی از روش GTM و DM است، با این تفاوت که این روش از حالت یکنواخت خارج شده و برای محقق کردن این مورد، از بحث‌های روان شناختی استفاده کرده‌اند.

    در این روش برخلاف روش‌های قبلی، نیازی نیست که کارآموز لیست طولانی از کلمات و گرامر را به خاطر بسپارد. بلکه هر مطلب و نکته‌ای که لازم است، استاد از طریق گفت و گو‌هایی که با فرهنگ زبان ارتباط دارد، به زبان‌آموز انتقال می‌دهد. برای مثال یک دیالوگ در خصوص خرید یک وسیله، رزرو اتاق در هتل، صحبت کردن بیمار و پزشک با همدیگر و…

    همانطور که از اسم این روش می‌توان فهمید، اصلی‌ترین هدف آن برقراری ارتباط از شنیدن سخن‌های طرف مقابل خواهد بود. از همین رو، ترتیب یادگیری و آموزش زبان انگلیسی بدین شکل است: شنیداری، گفتاری، خواندن و در نهایت نوشتاری.

    روش Silent way

    این روش برای افرادی مناسب است که تمامی دوره‌های مکالمه را گذرانده‌اند و تنها قصد کسب تجربه بیشتر و انجام تمرین‌ها را دارند. در این روش بحث‌های آزاد زیادی صورت می‌گیرد و معمولاً زبان آموز‌ها به جای استاد یا آموزش دهنده صحبت می‌کنند. هدف روش Silent way این است که زبان‌آموزان برای یادگیری زبان، به خود متکی باشند، حتی اگر در این روش دچار اشتباهات بسیار زیادی شوند. در این روش استاد تنها موضوع بحث آزاد را مشخص کرده و در نهایت اشتباه هر کدام از زبان‌آموزان را ذکر و آن‌ها را اصلاح می‌کند.

    روش Community Language Learning

    به این روش CLL نیز گفته می‌شود که به معنی یادگیری زبان جامعه است. در این روش تدریس زبان انگلیسی، همانطور که نام آن پیدا است، یادگیری به صورت اجتماعی انجام می‌گیرد. برخی از آموزش دهنده‌ها معتقدند که زبان یک پدیده اجتماعی است و یادگیری آن تنها از طریق اجتماع، به بهترین شکل صورت می‌گیرد.

    در روش CLL بر خلاف روش قبلی، استاد به عنوان یک رهبر و سخنور در کلاس حضور پیدا می‌کند. سپس استاد مطالب مورد نظر را بررسی و مطالعه کرده و افراد حاضر در کلاس به چند گروه تقسیم می‌شوند. در نهایت از زبان‌آموز درخواست می‌شود تا تمرین‌ها را به روش‌های مختلفی انجام دهند. در این روش، استاد نقش یک لیدر و مشاور را دارد و تمامی مشکلات زبان‌آموزان را اصلاح خواهد کرد.

    مدرس‌ها زمان حل مسائل و تدریس زبان انگلیسی، با تشویق و انرژی مثبتی که به زبان‌آموزان می‌دهند، اعتماد به نفس آن‌ها را تا حد زیادی بالا می‌برند. از همین رو زبان‌آموزان انگیزه بیشتری برای ادامه مسیر پیدا کرده و در یادگیری زبان تلاش بسیار زیادی می‌کنند.

    روش Communicative Language Teaching

    10 روش برتر آموزش زبان انگلیسی | معرفی متدهای تدریس زبان

    هدف از این روش، استفاده بهتر زبان‌آموزان از زبان و نکات آموخته شده در جامعه و شرایط مختلفی است. آن‌ها در گذشته پیش نیاز‌های لازم را آموخته‌اند و اکنون قصد دارند تا بیشتر به زبان انگلیسی مسلط شوند و بهتر از اطلاعات خود استفاده کنند.

    لازم است بدانید که در روش CLT سر فصل‌های مشخص و خاصی وجود ندارد و هر بار یک موضوع مشخص را مورد بحث و گفت و گو قرار می‌دهند. برای مثال مدرس یک بخش از فیلم را که اهمیت زیادی دارد، پخش کرده و نکات مهم را شرح می‌دهد. اصلی‌ترین هدف این روش تدریس آموزش زبان، یادگیری زبانی است که در سطح جامعه از آن استفاده می‌کنند. به همین دلیل تماشای فیلم‌ها و بررسی نکات آن، به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

    روش Content-based Instruction

    مخفف شده این روش CBI است که امروزه معمولاً از آن در بیشتر دانشگاه‌های دنیا استفاده و تدریس می‌شود. در این روش یادگیری زبان عمومی و زبان تخصصی یک هدف را دنبال می‌کنند و در یک راستا قرار دارند. مراحل آموزش این روش بدین ترتیب است:

    1. در مرحله اول یک سری نکات ابتدایی و گرامر‌های مهم از زبان عمومی برای درک متون و نکات تخصصی به زبان‌آموز، تدریس می‌شود. بهتر است بدانید که استفاده از این روش، برای هیچ کدام از رشته‌ها محدودیت ندارد و شما در هر رشته‌ای که هستید می‌توانید در این دوره شرکت کنید.
    2.     در مرحله دوم، داستان کمی متفاوت است و برای یادگیری زبان تخصصی، استاد از مطالب گرامر و نکات مرتبط با رشته دانشجویان استفاده می‌کند. با این کار دانشجویان اطلاعات زیاد و بسیار مفیدی را مرتبط با رشته خود فرا می‌گیرند.

    روش Participatory Approach

    در این روش، تمامی محتوا و نکات درسی نسبت به نیاز مخاطب تهیه و تدریس می‌شود. از همین رو آموزش زبان انگلیسی برای افراد مختلف، با همدیگر تفاوت دارد. برای مثال سر فصل‌های تعیین شده برای خلبانان با صنعتگران، مدیران و… متفاوت است. باید بدانید که هر کدام از افراد، به یک سری جملات و عبارت‌های از پیش تعریف شده و خاص نیاز دارند که آموزش دهنده باید آن‌ها را به صورت تخصصی تدریس کند.

    روش Task-based Language Teaching

    TBLT یکی از جدیدترین روش‌ها در دهه‌های اخیر بوده که طرفداران بسیاری را در سراسر دنیا پیدا کرده است. این روش کاملاً مبتنی بر تمرین و تکلیف است و در سر کلاس، تمرین‌های بسیار زیادی انجام می‌گیرد. برای مثال تمرین‌هایی همچون چند گزینه‌ای، جای خالی، صحیح و غلط و… با دانشجویان انجام می‌شوند. علاوه بر این‌ها، کلمات و اطلاعات به هم ریخته و نامرتب را به دانشجویان می‌دهند. سپس از آن‌ها می‌خواهند که تمامی این اطلاعات را در جای صحیح خود قرار دهند تا معنی و مفهوم درستی به دست آید.

    روال تدریس در روش TBLT بدین صورت است که تمامی مطالب کلاس به سه بخش پیش پروژه، پروژه و مرور تمامی نکات، تقسیم می‌شود. در این حالت معلم، بیشتر نقش یک ناظر را داشته و وظیفه آموزش زبان انگلیسی به دانشجویان را دارد و همین مورد باعث می‌شود تا استقلال و فعالیت دانشجویان بالاتر برود.

    روش Cooperative Learning

    در روش Cooperative Learning، افراد به صورت مشارکتی و گروهی و نوعی رقابتی، به همراه دیگر دانشجویان، نکات مهم را مطالعه می‌کنند. برای مثال برای هر گروه یک تکلیف خاص را در نظر می‌گیرند و سپس گروه‌ها در کنار هم دیگر جمع شده و نتایج فعالیت خود را با همدیگر به اشتراک می‌گذارند. با این کار اطلاعات دانشجویان تا حد زیادی بالا می‌رود.

    روش Cooperative Learning به عنوان شناخته شده‌ترین روش در حوزه تدریس زبان انگلیسی شناخته می‌شود.

    جمع‌بندی

    از گذشته‌های دور تا کنون روش‌های مختلفی برای آموزش زبان انگلیسی ابداع شده که هر کدام از آن‌ها، هدف خاصی را دنبال خواهند کرد. در بخش‌های قبلی ۱۰ نمونه از روش‌های تدریس زبان انگلیسی را برای شما نام برده و در مورد آن‌ها اطلاعاتی به شما ارائه دادیم. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. استاد زبان می‌تواند از میان این روش‌ها، مناسب‌ترین روش را برای تدریس زبان انگلیسی انتخاب کرده یا حتی ترکیبی از روش‌ها را به کار گیرد.

    اشتراک گذاری مقاله در شبکه‌های اجتماعی

    میزان رضایت کاربران از این مقاله
    میزان رضایت کاربران از این مقاله
    4.7/5 - (3 امتیاز)

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *